събота, 11 януари 2014 г.

Как да отслабнем с помощта на чудодейния джинджифил?

Джинджифилът е не само една много специална подправка, широко използвана в класната кулинария, но той е чудодеен също и в народната медицина, и в успешното преборване с килограмите, които така и все не можем да свалим, а сме понатрупали и даже още след дългите празници...

Преди да посегнем обаче към това естествено природно богатство, даряващо здраве и красота, трябва да знаем задължително следните важни правила:

* Прословутият чай от джинджифил, известен с букета си от изключително полезни за организма вещества, не бива да бъде предозиран, концентрацията не бива да бъде превишена.

* Не е препоръчително също така да се употребява непосредствено преди сън, тъй като действа като кафето в това отношение.

* Заради естествения си пикантен и много търсен в кулинарното изкуство вкус, в чая от  от него непременно добавяйте по лъжичка мед.

* Ако сте любители на особено полезните черен (като заместител на кафето) и зелен чай (изключително богат на незаменимите антиоксиданти), към тях добавяйте парченце джинджифил, това е едно отлично решение за вашата диета.

* Препоръчва се непременно да прецеждате чая от джинджифил, тъй като билката е с много силен вкус, който иначе може да бъде неприятен.

Предлагаме ви 3 златни рецепти за сваляне на коварните излишни килограми с чай от джинджифил:

1.       Залейте с литър вода 50 г джинджифил и скилидка чесън. Запарете за 20 минути, след това прецедете и пийте по малко през целия ден.

2.       Нережете на тънки филийки корен от джинджифил, залейте с 1 л минерална вода, сложете на котлона до завиране, след това намалете и изчакайте 15 минути. Прецедете и накрая подсладете с обичайните тайни на хубавия чай – незаменимите мед (в случая повече - една супена лъжица) и лимон (отрежете парченце от него, изцедете и също го добавете). Това е дневното ви количество.

3.       Ако нямате възможност (особено ако напрегнатото ви ежедневие не ви позволява), настържете корена от джинджифил и си сварете по вече описания начин чай от 1 чаена лъжичка и 200 мл вода, оставете да престои половин час, накрая отново прецедете, прибавете малко мед и пийте три пъти дневно в равни количества.

Снимка: www.craftycakewagon.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар