петък, 17 януари 2014 г.

Как бързо да премахнем пъпка?

Най-важното правило е: В никакъв случай не изстисквайте! Ако пък го направите, след това задължително намажете с цинков окис (продава се в аптеката) или с крем „Здраве“, който е използвала и самата неотразима София Лорен. Употребявайте новата версия без парабени. 

Добра работа върши и салициловият спирт. Но внимавайте с него, защото е доста силен и изсушава кожата. Нанасяйте го само върху самата пъпка. Ако страдате от акне и искате да го използвате за цялото лице, е добре да го разредите с розова вода. Получава се чудесен лосион за лице, а и за тяло.

При вътрешна пъпка, или както още се нарича подкожна пъпка или неизбила пъпка, която е особено болезнена и в никакъв случай не трябва да се пипа, можете да сложите ихтиол, а след това лепенка, и така да преспите една вечер. На сутринта ихтиолът ще е потушил възпалението и пъпката ще е спаднала и няма да боли. 

В козметичните салони и парфюмериите се продават специални продукти, които буквално се „залепят“ върху неприятната пъпка, кошмар за всяка жена, и след това пъпката изчезва много бързо. Ако след нея остане следа, водещи специалисти препоръчват вечер да разтривате с една капсула витамин Е. Естествено за обновяване на кожата работа върши и обикновен хидратиращ крем.

Също така използвайте каолинови маски („Балеа“ е много качествена и достъпна немска марка, цените са около 1.20 за две маски, които може да употребите поне четири пъти), които са изключително ефикасни за справянето с лечението на комедони и гнойни пъпки, известни като милиа. Тези маски, много подходящи за кожа, страдаща от акне, съдържат варовик, който буквално изтисква натрупаните мастни напластявания и така порите са отлично почистени, а, както знаем, точно тяхното запушване е причината за появата на неприятните гнойни пъпки по кожата.

Природното средство срещу пъпки е да си правите редовно парна баня сами у дома или в козметичен салон. Освен това се препоръчва, ако нямате възможност да си позволите специални козметични средства, които сега са в изобилие на пазара, бихте могли смело да заложите на природната козметика.

Ето няколко лесно изпълними рецепти:

- Разрязват се 2-3 краставици надлъж и с лъжичка се издълбава вътрешността. Прибавя се разбит белтък, 1 чаша розова вода и 100 г спирт. Сместа се покрива с марля и се оставя да престои 30 дни. След това прецеждате, ако сместа е гъста се разрежда с розова вода. Това изпитано козметично средство от тефтера на нашите баби определено е изключително ефикасно за почистване и подхранване на кожата на лицето, която след това добива сияен, младежки вид и няма нито една неприятна пъпка по нея!

- Също така изпитано средство от природната натурална козметика е да вземете листа от бял равнец, които първо да подсушите, след това да счукате на прах и да ги наложите върху проблемната зона (Това средство е изключително ефикасно и при екзема).

- Друга рецепта е да смесите сулфатиесол и боров вазелин и да намажете с получения крем. 

Снимка: www.health.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар