четвъртък, 16 януари 2014 г.

Как да се храним разделно?

Известна на всяка дама е максимата, че перфектният външен вид изисква грижи, и че ако искаме да бъдем наистина красиви, да излъчваме позитивизъм и да греем с усмивка, напук на трудностите и стреса, е необходимо да бъдем на първо място здрави. А за да бъдем такива, трябва не само да спазваме определен режим на работа и почивка, но и най-вече да не пренебрегваме принципите на здравословното хранене, дори да имаме много задачи през деня и това да е по-трудно осъществимо.

Разделното хранене е здравословно хранене. То не само ни поддържа здрави и красиви, но и ни помага да свалим излишните килограми.

Най-важното при разделното хранене е комбинирането на продуктите. Според специалисти, полезните комбинации при този режим са четири: белтъчини и мазнини, мазнини и скорбяла (например задушени картофи с масло), мазнини и киселини (например сьомга с лимон) и захари и киселини (например кисело мляко с банан). Трябва да помним, че не е желателно да комбинираме белтъчини и мазнини умишлено, защото те се срещат заедно в белтъчните храни като месата. Друга добра и здравословна комбинация при разделното хранене е тази между два различни вида скорбяла (например хляб от два вида брашно), но е необходимо да не се прекалява с този тип храна.

Естествено, оптималният начин да се храним здравословно, е като забравим за лошите комбинации и достатъчно дисциплинирано и отговорно към своето здраве и красота (а всяка една от нас иска да бъде красива) употребяваме само добрите. Дори за любителите на кулинарното изкуство това да се струва едно просто много голямо ограничение, това е само привидно – вещи в бранша напомнят, че здравословни кулинарни шедьоври са напълно възможни и изброените комбинации са напълно достатъчни за приготвянето на наистина добра и разнообразна храна.

Снимка: www.otslabvane-dieti.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар