петък, 3 януари 2014 г.

Да отслабнем с канела

Тази доста лесна диета е помогнала на мнозина да свалят излишните килограми, да изглеждат свежи и красиви, и не на последно място да подобрят здравето си. Диетата включва кисело мляко, пектин, канела, мед, орехови ядки и прополис. Изброените продукти се смесват, оставят се една вечер и се ядат на следващия ден. Това се прави, за да се разтворят всички съставки и така да се поемат оптимално от организма. Хубавото е, че тази смес засища и може да се хапва в продължение на целия ден.

Продуктите се смесват в следните пропорции - една супена лъжица мед, една чаена лъжица пектин, 1/2 чаена лъжица канела. Добавят се към кофичка кисело мляко. Към този разтвор се добавят около 20 капки разтвор на прополис и орехови ядки. Би могло също да добавите накиснати от вечерта овесени ядки или жито. Така приготвената храна се консумира през целия ден. Ако огладнеете, може да изядете един свеж плод.

В началото ще ви бъде трудно, защото организмът не е свикнал да поема малко храна. Може дори да почувствате слабост. След около една седмица обаче организмът ще привикне към новия начин на хранене и ще ви бъде достатъчно, защото сместа е изключително хранителна, като същевременно е и ниско калорична.

С тази диета се гарантира отслабването с около 7-10 кг., като бихте могли да я спазвате от седмица до двайсетина дни. След това може да консумирате сместа само за закуска, а останалите хранения да бъдат с по-леки храни, салати, нетлъсто месо – пиле, риба.
Освен че се свалят ненужните килограми, тази диета спомага и за изчистване на тялото от опасни токсини и подсилване на имунната система.

Канелата е полезен продукт и освен за отслабване се използва и при диабет. Тя спомага за регулиране на кръвната захар, при висок холестерол, мигрена и главоболие. Ето защо, чисто профилактично, е добре всяка сутрин на гладно, както и всяка вечер преди лягане, да се изпива една лъжичка канела с мед, разтворени в чаша вода.

Снимка: www.celkau.in

Няма коментари:

Публикуване на коментар