вторник, 14 януари 2014 г.

Какви растения да отглежаме у дома според зодията ни?

Цветето на Овена - мушкатото

Овните са огнена зодия, смели, но и самолюбиви, затова се случва прекалено да се разгорещят. Ето защо за тях е особено полезно да имат родното цвете мушкато, туширащо бурните неприятни изблици, а естественият резултат от това ще бъде толкова желаната за всеки дом атмосфера на мир и съгласие.

Теменужката – цветето на Телеца

Телците се отличават с вроден усет за хармония, дисциплина и ред, затова и жената, родена под този знак, не търпи никакъв безпорядък. На помощ идват срамежливите теменужки, които обаче ще научат другите да бъдат по-внимателни, а от друга страна, ще ни направят по-малко взискателни. 

Цветето на Близнаците - традесканцията

Това зелено растение можело да ни пази от злобата и завистта, които виждаме, ако ни считат за обичащи хората и успели. Ето защо традесканцията служи като естествен амулет за “лошите очи” и  би могла поне малко да попречи да се плетат интриги по наш адрес. Е, дори това да не се случи, тя със сигурност ще ви донесе много добро настроение!

Ако сте зодия Рак, отглеждайте циклама

Тъй като Ракът е подвластен на Луната, често има променливи настроения. Лекът срещу това – циклама у дома, която със своята красота и нежност ще внесе мир и спокойствие, ще прогони лошите мисли, ще ни направи по-решителни и твърди. Казват, че кокетната циклама като с магическа пръчка ще направи всички у дома нежни и добри един към друг.

Агавата – гордото цвете на Лъва

Прекрасни и умни, Лъвовете могат да са и доста нетърпими и надменни. С този недостатък на царя на зодиака може да се справи успешно... агавата, която поема в себе си отрицателната енергия, натрупвана от гневните изблици и честите разногласия. Ако Лъвицата отглежда в дома си агава, ще се научи да търпи критика, за да не наранява незаслужено често най-близките.

Фамозната хортензия – цветето на Девата

На почти идеалното съчетание от мечтателност и практичност, което откриваме у Девите, най-добре хармонира хортензията. Това изумително красиво цвете ще направи и своята домакиня далеч по-уверена в красотата си – а това определено ще я направи по-чаровна и женствена...

Непретенциозното каланхое – цветето на Везните

Тези представителки на зодиака не могат без стилните тоалети и козметика, тъй са вродени естети. Ето защо дамите, които припознават своя естествен портрет в описаното, е необходимо да отглеждат каланхое. Казват, че то освен това ще ни помогне и в развитието на творческите ни способности.

Кактусът – цветето на Скорпиона 

Скорпионът лесно се обижда, но не е злопаметен. За него се препоръчва да отглежда кактус,  туширащ внезапните изблици на гняв на тази иначе прекрасна зодия. Това растение, дар от пустинята, ще пречисти дома от вредните емоции и ще огради естествен щит за нечистите сили.

Миниатюрният бонзай – цветето на Стрелеца

Въпреки че са мили, Стрелците могат да бъдат разточителни и лекомислени. Ето защо бонзай в дома им ще ги приучи към пестеливост и по-голяма улегналост. Дори казват, че ако се постави в спалнята, носи и пророчески сънища. Дори това да не се случи - прекрасното творение на Изтока доказано повишава имунитета.

Дърво на парите – обичното цвете на Козирога

Козирогът непрекъснато мисли как да изкара още и още, затова никога не може да бъде спокоен и доволен от това, което вече има.  Ето защо най-подходящото за неговия дом  цвете е дебелецът, популярен още като дърво на парите. Затова се препоръчва не само на банкерите и счетоводителите, а  почти на всеки  българин днес.

Пленителната азалия – любимото цвете на Водолея

Водолеят задължително трябва да  притежава азалия. Това много специално цвете, като всичко красиво на този свят, – носи радост и вдъхновение. Ако в един дом съжителстват хора с несъвместими характери, азалията ще бъде незаменима за домашния уют. Това слънчево цвете освен това подобрява паметта, ако се занимавате с интелектуален труд.

Орхидеята – цветето на Рибите

Царицата на цветята пази одухотворените Риби от неувереността в собствените сили. Това рядко красиво цвете дарява с  така важния позитивизъм, чрез който гледаме на света и хората с по-едри щрихи. Орхидеята, която цъфти много дълго, вдъхновява за творчество и помага и в толкова важните за всеки хармонични любовни дела. 

Снимка: www.evollt.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар