петък, 3 януари 2014 г.

Девет начина да се отървем от целулита

Целилутът е проблем, който засяга много жени. Въпреки че в различни сайтове и в списания излизат хиляди статии за начините за неговото премахване, този проблем все още не е решен.

Счита се, че целулитът се образува в резултат на дисбаланс в съединителната тъкан и мастните тъкани. Също така се оказва погрешно схващането, че от целулит страдат само пълните жени. Доста слаби жени също се оплакват от него.

Тук ще ви предложим девет начина да се отървете от целулита по естествен път:

1. Сух масаж. Той стимулира кръвообращението и потока на кръвта в организма и отваря порите на кожата. Най-добре е да се прави два пъти дневно с подходяща за целта четка.

2. Консумирайте желатин. Счита се, че желатинът е много полезен, защото спомага за регенерацията на косата, кожата и ноктите, стяга кожата, подобрява храносмилането. Той се свързва с водата и по този начин храната се движи по-бързо, което спомага за премахването на целулита. Освен това е добър източник на протеини.

3. Миофасциален масаж. Какво ще рече това? Целулитът се формира на повърхностната фасция – слой от съединителната тъкан, непосредствено под кожата, който има мастни клетки. При ниска двигателна активност, неправилно хранене и здравословни проблеми тези мастни клетки се увеличават и кожата става неравна, т.е. появява се целулит.  При миофасциалния масаж този слой се заглажда и се намалява количеството на мастните клетки.

4. Утайка от кафе. Използва се като ексфолиант. Мястото се масажира с нея, като това води до стимулиране на кръвообращението и стягане на кожата.

5. Използване на масажни колани. Имат същия ефект, като сухия масаж, но самото масажиране е значително по-интензивно и резултатите са по-бързи.

6. Приемане на Омега-3 мастни киселини. Те са особено важни за кожата и съединителната тъкан. Спомагат за намаляване на целулита, съдържат много витамини, важни за целия организъм.

7. Детоксикираща вана. Освен че са полезни за кожата, те са релаксиращи и спомагат за отстраняване на токсините.

8. Използвайте натурални продукти за овлажняване на кожата – кремове и лосиони без химикали.

9. Проветрете хормоналния си баланс. Хормоните играят важна роля при образуването на целулита. Проверете дали имате правилен хормонален баланс, ако имате проблеми направете необходимото, за да ги отстраните. Това е важно не само, за да се отървете от целулита, а и за цялостното ви здраве.

Снимка: www.sheknows.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар