понеделник, 20 януари 2014 г.

Как да се справим с неприятните целулит и стрии с натурални масла?

Неприятната портокалова кожа („патентът“ в наименованието е на французите), оставаща след многобройните диети или раждането, е нещо, което често ни депресира допълнително, щом се погледнем в огледалото. Опитваме какво ли не, но когато смятаме, че войната е вече загубена, това се оказва само началото, ако заложим най-после на натуралната козметика - не само по-евтина, но и често доказано не по-малко ефикасна във вечната битка за красота, която става далеч по-трудна с напредването на годините...

И така – известни в борбата с несъвършенствата на кожата са чудодейните бадемово масло, арганово масло, масло от маслина (зехтин). Ето няколко рецепти за направа на ефикасни смеси от натурални масла против стрии и целулит:

             Вземете морска сол (задължително точно такава, тъй като в нея се съдържат ценните ви необходими за целта витамини – магнезий, цинк, йод, калций), смелете 1 чаша от нея на ситно и добавете 2 с.л. зехтин и 2 с.л. натурален мед. Сместа се оставя за приблизително 30 мин. и след това към нея отбройте по 10 капки натурално масло от розмарин, грейпфрут и хвойна. Съхранявайте продукта в стъклено бурканче и употребявайте като соли за вана (2 с. л.) или ексфолиант. Доказано е, че точно морската сол изхвърля натрупаните подкожни мазнини  и течности.

•             Масажно масло против целулит – към 10 мл бадемово масло добавете по 10 капки етерични масла от портокал, пачули и сантал. Ще бъдете очаровани не само от невероятния аромат на вашето домашно масажно масло, но и ако го употребявате редовно всеки ден, ще се преборите не само с неестетичния целулит, но и с ужасните стрии, които само допълнително загрозяват кожата ви в проблемните зони.

•             Енергичният масаж със смес от специални етерични масла, при който използвате мека суха четка от естествен косъм, започвайки от стъпалата и след това нагоре към гръдния кош, не единствено премахва мъртвите клетки, но и преобразява цялостния външен вид на кожата.

•             Смесете по четири капки масло от розмарин и кедър, по три капки масло от пачули и кипарис, с пет чаени лъжички масло от растително студенопресован зехтин или масло от сладък бадем. Внимание – първите три масла не се употребяват през началните двадесет седмици от бременността! Нужно е да правите този масаж редовно два пъти дневно върху засегнатите зони.

•             Маслото от арган пък доказано се преборва изключително ефикасно с не по- малко неприятните стрии, то също е невероятен лек и при акне и други екземи, забавя процеса на стареене на кожата и се бори доказано с бръчките. Редовната употреба на чисто арганово масло заличава упоритите стрии и дори белезите от операции.

И така – смело действайте – богатствата на майката природа са неизчерпаеми и определено тя би се радвала особено да ни види здрави и красиви!

Снимка: www.blisstree.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар