неделя, 2 февруари 2014 г.

Мода при дамските обувки пролет-лято 2014

Въпреки че зимата неумолимо напомня за себе си, всички чакаме с нетърпение пролетта – заради хубостта, радостта и вечното обновление на живота и природата, които тя неизменно носи. Но за да бъдем и ние красиви като нея, трябва непременно да прегледаме гардероба си и да подберем задължително най-важният дори за най-красивата рокля аксесоар – обувката. Не случайно тя е почти фетиш за господата, а за дамите – истинско златно съкровище. Защото дори и най-красивата и прелестна рокля не може да блесне без великолепната, изискана и стилна обувка. Е, нали всички знаем и приказката за Пепеляшка с красивата изящна пантофка…

И така – какви са актуалните модни тенденции при дамски обувки пролет-лято 2014?

На първо място – непременно много финес, стил и премерена екстравагантност. Може също да заложите или на изчистените по френски маниер модели, като актуални са всички свежи тонове от гамата на розовото, синьото, зеленото и пр. до неизменните и определено много ефектни сребристо и златисто. Налагат се и този сезон внасящите много пролетно настроение флорални десени, с които всяка една жена заблестява напълно в тон с винаги жизнерадостната пролет.




Особено ако сте по-пълнички, непременно изберете обувки на ток. Предпочитайте стабилните в основата, които са обаче достатъчно тънки накрая. Не непременно ултрависоки, а съобразени с ръста, те ще ви придадат неповторима елегантност, ще издължат крака и ще прикрият понатрупаните килограми, с които още не сте се преборили.

За любителките на лукса се препоръчват обувките със змийски принт, които са актуални дори при цветните и много свежи десени като синьо и цикламено. Последният цвят може да предложи и изчистени модели, непременно украсени с много стилни инкрустации от красиви камъчета. Обувките с камъчета, актуални тази пролет, са особено подходящи за официални поводи, както и за аксесоар към абитуриентски рокли.









Също така, отново модерни са, особено за ежедневието, невероятно удобните и предпочитани от забързаната днес жена обувки, тип балеринки. Сред тях са особено модерни или изчистените модели, които могат да се откроят през този сезон в цялата цветова гама на дъгата, до много модерните от миналия сезон изчистени обувки с цвете или друга стилна украса-акцент.


И още нещо важно – и тази пролет и лято продължава модната тенденция, която позволява да подбирате не непременно еднакви чанта и обувка, достатъчно е да съчетаете умело обувката според тоалета, а чантата може да синхронизирате с тях само по детайл или акцент.


И така – дали ще предпочете да бъдете семпли, но много стилни като французойките (дори за вечерна визия), или пък ще бъдете пищни и с малка, но много стилна и изискана доза екстравагантност като англичанките, или пък лъскави и бляскави по холивудски, важно е да подберете своите модерни дамски обувки пролет-лято 2014 според стила, вкуса и визията си. Защото модата е нещо, което не бива да се следва сляпо, но пък и категорична и винаги нова вълна, с която винаги трябва да сме „в крак“.

Снимки:

www.fashionisers.com
www.fashionbombdaily.com
www.fashiononrock.com
www.thefashionistyle.com
www.vogue.it
www.4wmn.com
www.ikifashion.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар